Экономика
Використання фальшивого поліса ОСЦПВ коштувало водієві майже 20 тисяч гривень

Використання фальшивого поліса ОСЦПВ коштувало водієві майже 20 тисяч гривень

Суд міста Коломиї визнав винним у вчиненні кримінального проступку автовласника, який свідомо придбав фальшивий бланк поліса ОСЦПВ (страхування відповідальності власника автотранспортного засобу, т. зв. «автоцивілки»). За пособництво у підробці та використання підробленого офіційного документа він сплатить 17 тис. грн штрафу та ще понад 2 тис. грн за проведену експертизу бланка поліса.

Водій на законних підставах був зупинений співробітником Нацполіції. На вимогу він пред’явив фальшивий поліс ОСЦПВ. При перевірці поліса було виявлено, що документ має відмінності від бланка встановленого зразку. Була викликана слідча група, яка затримала водія та вилучила поліс автоцивілки для проведення експертизи. Справу було передано до суду, який визнав водія винним. Як було встановлено в ході розслідування, автовласник умисно замовив виготовлення підробленого документа.

«Це наочний приклад того, як дорого може обійтися спроба зекономити декілька сотень гривень на різниці між ціною справжнього поліса ОСЦПВ та підробленого бланка. Якби з вини такого водія сталося ДТП, то ситуація для нього була б ще гірша, – він власним коштом мав би компенсувати постраждалому заподіяну шкоду автомобілеві або навіть здоров’ю чи життю постраждалих в аварії людей»,пояснює генеральний директор МТСБУ Володимир Шевченко.

В ході розслідування справи МТСБУ надавало співробітникам правоохоронних органів допомогу щодо визначення справжності страхового поліса та з інших практичних аспектів протистояння страховому шахрайству в Україні.

В регулярному порядку Бюро проводить для співробітників Національної поліції навчальні заходи з ОСЦПВ у рамках проєкту «СТОПфальшивка». До програми входить формування навичок розпізнання фальшивих бланків полісів внутрішнього страхування ОСЦПВ та міжнародних страхових сертифікатів «Зелена картка».

«Все більша частина випадків, коли водії намагаються використати фальшивий або фальсифікований поліс, викривається поліцією. Співробітники Нацполіції в режимі онлайн перевіряють чинність полісів, використовуючи дані Централізованої бази даних МТСБУ, та добре обізнані про ознаки підробки паперових бланків», – говорить генеральний директор МТСБУ Володимир Шевченко.

Источник: fakty.kiev.ua
Новости по теме:

МТСБУ
Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть