Экономика
МВС та МТСБУ розвивають цифрові сервіси для автовласників

МВС та МТСБУ розвивають цифрові сервіси для автовласників

МВС та Моторне (транспортне) страхове Бюро України (МТСБУ) спільно запроваджують нові цифрові сервіси для учасників дорожнього руху. Ці технологічні інновації – зручність для людей, адже дозволяють додатково захистити автовласників в умовах пандемії.

 «Наша інновація з МТСБУ дозволяє захистити водіїв від придбання підробних полісів та у подальшому дозволить контролювати наявність поліса ОСЦПВ безпосередньо під час руху, без зупинки автомобілю. На сьогодні така проблема існує, і Нацполіція разом із МТСБУ роблять усе, щоб її вирішити. Цифрові рішення – це той механізм, який допомагає боротися з такими явищами», – говорить заступник Міністра МВС Сергій Гончаров.

МВС разом із командою Міністерства цифрової трансформації запровадили цифрові документи через застосунок «Дія». Електронними можуть бути посвідчення водія, свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу та паспорт громадянина України для виїзду за кордон. У разі втрати чи псування, нове посвідчення водія також можна замовити онлайн, отримати оновлену цифрову версію, а фізичний документ – поштою.

Серед інших цифрових сервісів МВС: замовлення або заміна індивідуальних номерних знаків із доставкою додому, а також можливість сплатити за порушення ПДР онлайн. Перевірити наявність штрафу та сплатити його можна в електронному кабінеті водія, в застосунку «Дія», через веб-портал https://bdr.mvs.gov.ua/ або через мобільний застосунок МВС. За словами Сергія Гончаренка, завдяки цій інновації близько 80% штрафів сплачуються протягом кількох днів після порушення. 

 «МТСБУ спільно з МВС активно співпрацюють в частині розвитку цифрових сервісів для автовласників. Ми плануємо разом розширити  функціонал електронного кабінету водія та мобільного застосунку «Дія», впровадити фото- та відеофіксацію порушень правил дорожнього руху, в тому числі  відсутність полісу ОСЦПВ, а також додати функцію електронного європротоколу. З 2021 року через такий кабінетводії отримали змогу укладати електронний договір ОСЦПВ. Це значно пришвидшує процес та підвищує рівень безпеки надання послуги під час пандемії», говорить генеральний директор МТСБУ Володимир Шевченко.

Нагадаємо, автовласники мають змогу скористатися перевагами цифрових сервісів з ОСЦПВ. З 2018 року з’явилась можливість укладання електронного договору ОСЦПВ. За 9 міс. 2021 р. укладено 3,3 млн електронних договорів – це майже половина від загальної кількості договорів ОСЦПВ. Учасники ДТП за певних умов можуть скористатись електронним європротоколом, віддалено повідомивши про страховий випадок без необхідності виклику поліції та сплати штрафу. У 2021 р. оформлено понад 4600 електронних європротоколів.

 У МТСБУ діє особистий кабінет отримувача регламентних виплат. Він дозволяє постраждалим у ДТП відстежувати стан врегулювання виплатної справи, переглядати та додавати до неї документи, спілкуватись з відповідальним співробітником МТСБУ.

Источник: fakty.kiev.ua
Новости по теме:

МТСБУ
Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть