Экономика
За 9 місяців 2021 року МТСБУ сплатило понад 202 млн грн

За 9 місяців 2021 року МТСБУ сплатило понад 202 млн грн

За 9 місяців 2021 року  МТСБУ виплатило постраждалим у ДТП  202,3 млн грн із Фонду захисту потерпілих. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року сума відшкодування зросла на 32%. Кількість виплат збільшилась на 18,5% та склала 5,4 тис. шт.

Найбільше виплат МТСБУ здійснило за шкоду, заподіяну власниками незабезпечених транспортних засобів (які стали винуватцями ДТП, не маючи чинного поліса ОСЦПВ). Загальна сума такого відшкодування склала 136,2 млн грн, що на 30% перевищує показник аналогічного періоду минулого року. Кількість виплат зросла на 12% до 3,3 тис. шт.

За зобов’язаннями з ОСЦПВ страховиків, що визнані банкрутами, МТСБУ виплатило майже 11,4 млн грн (-6,9%). За зобов’язаннями компаній, що припинили діяльність на ринку ОСЦПВ, але юридично ще не визнані банкрутами, здійснено виплат на суму 12,9 млн грн шляхом повернення базового гарантійного внеску таких страховиків.

«Нещодавно у робочій групі при НБУ по новій редакції закону «Про ОСЦПВ» розпочалось обговорення конкретних норм та положень законопроєкту. Вже були озвучені пропозиції щодо необхідності змінити підхід до надання пільг в ОСЦПВ: від поточної ситуації, коли громадяни пільгових категорій за законом позбавлені необхідності укладати договір ОСЦПВ до такої, коли пільговик, як і кожен автовласник, повинен мати поліс, а його вартість буде компенсована через механізм монетизації пільг. Як саме це може бути реалізовано, робоча група обговорюватиме найближчим часом», – говорить генеральний директор МТСБУ Володимир Шевченко.

Традиційно мінімальними залишаються виплати за невстановленими транспортними засобами – 4,3 млн грн, та за ДТП, спричинені автомобілями, якими заволоділи внаслідок протиправних дій – 0,7 млн грн.

За 9 місяців поточного року кількість виплат, зроблених за водіїв пільгових категорій, збільшилась на 22%. Сума таких виплат зросла на 35,3% і склала 36,8 млн грн.

Источник: fakty.kiev.ua
Новости по теме:

МТСБУ
Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть