Политика
Європарламент затвердив нові призначення в Єврокомісії

Європарламент затвердив нові призначення в Єврокомісії

Європейський парламент затвердив призначення Мейрід Макгіннесс на посаду комісарки ЄС з питань фінансів, а Валдіса Домбровскіса – на аналогічну посаду з питань торгівлі. Про це повідомляє Deutsche Welle.

Зазначається, що ірландка Мейрід Макгіннесс отримала підтримку в 583 голоси, водночас 75 євродепутатів проголосували проти, а 37 – утрималися. Раніше новопризначена чиновниця була заступницею голови Європейського парламенту.

Крім того, депутати схвалили призначення латвійця Валдіса Домбровскіса, який раніше відповідав за фінансовий блок. Це призначення підтримали 515 депутатів, 110 парламентарів проголосували проти, ще 70 – утрималися.

Напередодні Єврокомісію ЄС із питань торгівлі представляв ірландець Філ Хоган. У серпні він подав у відставку через порушення правил карантину, після чого в Ірландії стався політичний скандал.

Згодом Дублін подав дві кандидатури на посаду єврокомісара з питань торгівлі. При цьому президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн зробила вибір на користь Макгіннесс.

Нагадаємо, нещодавно Україна та Європейська комісія підписали три угоди, які передбачають виділення Україні 60 млн євро. Кошти підуть на допомогу місцевим органам влади, зміцнення демократії і перехід до безпечного енергопостачання та споживання.

Источник: fakty.kiev.ua
Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть