Техника и наука

Ілон Маск показав нові деталі космічного корабля для польотів на Марс

Засновник SpaceX Ілон Маск розкрив нові деталі космічного корабля Starship, який його компанія будує для того, щоб доставляти вантажі й людей на Місяць і Марс.

Як пише The Independent, на своїй сторінці у TWitter він опублікував фото, на якому видно два масивних баки. В них буде міститися паливо для Starship. Маск також підтвердив, що великі новини щодо прогресу в проекті варто очікувати у вересні. Раніше цього місяця Маск назвав розробку Starship "найвищим пріоритетом" для SpaceX.

Прототип космічного корабля був представлений минулого року. З того часу він пройшов низку випробувань. На початку 2020-го стався драматичний вибух під час проведення тесту кріогенного тиску в центрі розробок SpaceX в штаті Техас. Згідно з задумом, космічний корабель з нержавіючої сталі Starship повинен бути здатним доставляти до 100 людей в ході місій в різні куточки Сонячної системи.

Наразі визначеної дати його першої місії немає. Хоча Маск раніше допускав, що пілотований політ на Марс може відбутися до 2025 року. Перша ж вантажна місія Starship може відбутися вже на початку 2022 року. В її рамках корабель доставить матеріли, потрібні для початку будівництва людської колонії на сусідній планеті. Минулого тижня Маск оголосив, що SpaceX будує "космічні порти" для запуску й прийому ракет, які будуть здійснювати польоти між Землею, Місяцем і Марсом.

Источник: fakty.kiev.ua
Новости по теме:

SpaceX Илон Маск
Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть