Здоровье
Не тільки оливкова. Вісім найкорисніших рослинних олій

Не тільки оливкова. Вісім найкорисніших рослинних олій

Зверніть увагу на олії, багаті на Омега-3 жирні кислоти, та виключіть з раціону два види рослинних жирів

Олії – одні із найкалорійніших, але при цьому й одні з найкорисніших продуктів для вашого здоров'я та стрункості. Це корисні жири, які ми можемо вживати в будь-який час доби. Додаючи олії до вечері, ми робимо її більш ситною, що допоможе вам протриматися весь вечір без зайвих перекусів.

Але олія від олії різниться, тому давайте розберемо, якими оліями ви можете урізноманітнити свій раціон, а які краще виключити.

Раджу звернути увагу на олії, багаті на Омега-3 жирні кислоти:

1. Ллняна олія. За кількістю Омега-3 вона удвічі перевершує риб'ячий жир та інші рослинні олії. У ній багато вітамінів групи В, вітаміну А, F, Е, цинку, лецитину, магнію, калію, селену. ⠀

2. Кунжутна олія. Вважається, що це єдина олія, що засвоюється організмом на всі 100%.

Вважається, що кунжутна олія – єдина, що засвоюється організмом на всі 100%

3. Оливкова олія. Extra virgin – найбільш натуральна з видів. Має насичений смак і велику кількість фенольних антиоксидантів, які надають особливої користі цьому джерелу жирних кислот. Олеїнова кислота й олеокантал у складі знижують кількість маркерів запалення, таких як с-реактивний білок і за дією працюють як ібупрофен, відомий протизапальний препарат.

4. Олія волоських горіхів. Багата на поліфеноли, які підвищують антиоксидантну активність клітин.

5. Кедрова олія.

6. Гарбузова олія. Має позитивний вплив на сечовивідні шляхи.

7. Конопляна олія. Має доведену ефективність при запальних захворюваннях шкіри.

8. Олія виноградних кісточок.

 
Ці олії ми додаємо до салатів та інших страв, але не піддаємо впливу високих температур.
Для смаження можна використовувати кокосову, рафіновану оливкову олію або шматочок сала. Рафіновану олію було виготовлено під дією високих температур, так що вона вже втратила більшу частину поживних речовин, на відміну від олій холодного віджиму, які ці поживні речовини зберігають.

Табу: соняшникова олія та кукурудзяна олія.

В соняшниковій та кукурудзяній олії міститься багато Омега-6-ненасичених жирних кислот, що системно підвищує рівень запалення в організмі. А це, в свою чергу, впливає на підвищення ризиків онкологічних захворювань і атеросклерозу.

Источник: fakty.kiev.ua
Новости по теме:

Омега-3 олия
Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть