Мир
"Били і змушували співати гімн на землі": житель Мінська розповів про знущання з боку силовиків

"Били і змушували співати гімн на землі": житель Мінська розповів про знущання з боку силовиків

Затриманий у Мінську 10 серпня учасник акції протесту Віталій Стрельченок розповів про побиття і знущання білоруських силовиків.

Про це мінчанин повідомив на прес-конференції в Києві, в якій брав участь по відеозв'язку з лікарні, куди його було госпіталізовано після побиття в ІТТ.

Стрельченок повідомив, що з ізолятора тимчасового тримання в провулку Окрестіна його відпустили лише в ніч на 13 серпня. Він розповів, що співробітники спецзагону швидкого реагування (СОШР) змушували затриманих співати гімн Білорусі і при цьому били.

«Мене побили, коли відпускали з Окрестіно... Нас повинні були випустити 10 серпня, підвели до дверей, відчинили їх, але підбігли журналісти, і нас тут же ЗМОП знову зачинив. Нам сказали посидіти 15 хвилин у камері, поки вирішать питання нашого звільнення, і ці 15 хвилин тривали ще три доби... А ми вже розписалися в журналі, що нас відпустили о 14:42 10 числа», - повідомив Стрельченок.

За його словами, весь цей час над затриманими знущалися морально і фізично, зокрема, перед тим, як випустити з ІТТ, їх вивели на вулицю і змусили співати гімн Білорусі, лежачи на землі, а при цьому били.

«Хто куплет забував - на того налітали і ще сильніше починали гамселити... По спині і по голові не били ... Тоді били десь хвилин 20...», - згадує Стрельченок.

Він також заявив, що затриманим погрожували розправою і обіцяли, що випустять їх уже «вперед ногами».

«Бив нас СОБР. Хлопець один непритомнів..., я обернувся подивитися і побачив, як його собровці з землі піднімають і садять під паркан... Бив нас точно СОБР, тому що форма сіра була у них, чорні наколінники, а на спині «СОБР» було написано», - зазначив він.

Мінчанин уточнив, що зв'язатися з рідними йому вдалося вже, коли його випустили з ІТТ.

Источник: fakty.kiev.ua
Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть