Техника и наука
У США потрапив під заборону китайський оператор зв'язку через підозри у шпигунстві

У США потрапив під заборону китайський оператор зв'язку через підозри у шпигунстві

США заборонили підрозділу китайського телекомунікаційного гіганта China Unicom працювати на території країни через побоювання з приводу національної безпеки та шпигунства.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ВВС.

У Федеральній комісії зв'язку (FCC) одноголосно проголосували за відкликання дозволу американського підрозділу компанії China Unicom на роботу у США.

Фірма має припинити надання телекомунікаційних послуг в Америці протягом 60 днів.

Це оголошення було зроблено після того, як у жовтні у більшого конкурента компанії China Telecom було відкликано ліцензію на роботу в США.

«З'являється все більше свідчень - а разом з ними і занепокоєння, що зростає, - того, що китайські державні оператори зв'язку становлять реальну загрозу безпеці наших телекомунікаційних мереж», - заявила голова FCC Джессіка Розенворсел.

У China Unicom у свою чергу підкреслили, що її американський підрозділ «має хорошу репутацію у дотриманні відповідних законів та правил США та наданні телекомунікаційних послуг та рішень як надійного партнера своїх клієнтів протягом останніх двох десятиліть».

В останні роки влада США переслідувала китайські технологічні та телекомунікаційні компанії з міркувань національної безпеки.

Источник: fakty.kiev.ua
Новости по теме:

США Китай шпигунство
Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть