Политика
Генсек НАТО закликав Росію до деескалації ситуації поблизу кордонів України

Генсек НАТО закликав Росію до деескалації ситуації поблизу кордонів України

Північноатлантичний альянс стурбований інформацією про концентрацію російських військ на кордоні з Україною та закликає Росію до деескалації ситуації, заявив у неділю генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

За повідомленням агентства BNS, таку заяву Столтенберг зробив після зустрічі з головою Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн та прем'єр-міністром Латвії Кріш'янісом Каріньшем.

"Генсек НАТО зазначив, що альянс стурбований посиленням присутності російських військ біля кордонів з Україною, тому країни НАТО продовжать солідарно надавати їй підтримку – як політичну, так і практичну", – передає BNS.

Столтенберг нагадав, що міністри закордонних справ країн НАТО завтра прибудуть до Риги, щоб обговорити єдність альянсу у цей складний час. "Важливо, щоб ми могли розраховувати на великі та сильні організації. Ми повинні продемонструвати здатність співпрацювати, і це підтверджується тим, що ми тут разом", - зазначив генсек НАТО.

Зазначається, що під час зустрічі партнери також детально обговорили ризики для регіональної безпеки і те, як Білорусь "цинічно використовує невинних людей, щоб чинити тиск на сусідів".

"Ми підтверджуємо повну солідарність з Латвією та іншими країнами, які зазнають наслідків такої поведінки Білорусі", - сказав генсек НАТО.

Він також зазначив, що альянс останніми роками дуже активно збільшував свою присутність у Балтійському регіоні. Вперше в історії організації в країнах Балтії було розміщено бойові групи НАТО. Активно ведеться патрулювання повітряного простору Балтії, також збільшено присутність НАТО у морі.

Каріньш зі свого боку зазначив, що з огляду на ситуацію не лише в Білорусі, а й біля кордонів України, НАТО слід збільшити свою присутність у країнах Балтії. "Це був би виправданий і зрозумілий крок у цій дедалі складнішій ситуації", - наголосив прем'єр.

Источник: fakty.kiev.ua
Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть