Происшествия
У Сєвєродонецьку росіяни б'ють по укриттях, за добу загинули шестеро цивільних

У Сєвєродонецьку росіяни б'ють по укриттях, за добу загинули шестеро цивільних

У Сєвєродонецьку росіяни навмисне б'ють по місцях, де ховаються від обстрілів мирні мешканці, за добу 24 травня вбили шістьох людей і щонайменше вісьмох поранили.

Про це повідомляє у Фейсбуці Луганська обласна військова адміністрація.

«Росіяни б’ють по скупченню людей. Так, вони знають, що на сєвєродонецькому «Азоті» облаштовані бомбосховища, і спрямовують снаряди саме туди. Вчора вони вбили там чотирьох місцевих жителів, ще трьох госпіталізовано», – йдеться у повідомленні.

В ОВА зазначають, що ворогу відомо, в яких школах є укриття – туди теж б’ють невипадково. Поблизу одного із навчальних закладів 24 травня поранено жінку. Цю інформацію окупант збирає, використовуючи безпілотники, а також надходять дані від навідників.

«Тож будьте уважними – зрадники можуть бути серед вас. Нібито ховатись від обстрілів і отримувати разом із усіма гуманітарну допомогу, але при цьому допомогти ворогу», - попередив начальник ОВА Сергій Гайдай.️

Ще два чоловіки загинули у старих районах міста, і ще чотирьох осіб поранено. Загалом за 24 травня шестеро загиблих та вісім поранених. Одній жінці довелося ампутувати ногу.

В ОВА наголошують, що останніми днями, коли житловий масив обстрілюють безперервно, дістатися до місця загибелі людини вкрай складно.

Там також поінформували, що кількість пошкодженого за учорашній день житла порахувати важко. Зруйновано два будинки в Сєвєродонецьку. По чотири – в Новодружеську, Врубівці та Комишувасі, по три – у Золотому та Тошківці, по два – в Катеринівці та Нирковому, один – в Гірському.

Російські війська, використовуючи увесь спектр доступного їм озброєння і бойової техніки, відчайдушно намагаються прорватися в районі Сєверодонецька та Лисичанська.

Луганщина постійно зазнає обстрілів з боку російської армії, в області зруйновано багато житлових будинків, об'єктів інфраструктури, навчальних закладів, пошкоджені лікарні. За інформацією керівника Луганської ОВА, донедавна у регіоні залишалися близько 40 тис. мирних жителів, які відмовлялися евакуюватися.

Источник: fakty.kiev.ua
Новости по теме:

Україна Війна
Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть