Экономика
В Україні хочуть створити Нацкомісію з транспорту. Чим вона займатиметься

В Україні хочуть створити Нацкомісію з транспорту. Чим вона займатиметься

Кабінет Міністрів пропонує Верховній Раді створити Національну комісію, яка здійснює державне регулювання у сфері транспорту.

Відповідний законопроєкт схвалено на засіданні уряду у середу, передають Українськi Новини.

Згідно з пояснювальною запискою, законопроєктом пропонується внесення змін до закону "Про транспорт" щодо визначення правових та організаційних підстав для утворення та функціонування державного колегіального органу Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері транспорту.

Цей орган має забезпечити ефективне держрегулювання діяльності суб'єктів природних монополій господарювання, що діють на суміжних ринках, у сфері транспорту, а також визначати порядок формування, правовий статус, повноваження, організацію діяльності та суб'єктів.

Водночас органом держрегулювання у сфері транспорту з питань встановлення тарифів (зборів, плати) пропонується встановити Нацкомісію з регулювання у сфері транспорту.

Завданнями Нацкомісії є участь у формуванні тарифної та цінової політики у сфері транспорту з урахуванням вимог нормативних документів міжнародних організацій, членом яких є Україна, створення сприятливих умов для залучення інвестицій у сферу транспорту, розробка та затвердження нормативно-правових актів, зокрема порядків формування, розрахунку та звітності державних регульованих тарифів для суб'єктів природних монополій господарювання, що діють на суміжних ринках, у сфері транспорту тощо.

Положення та гранична чисельність працівників Нацради затверджується Президентом.

Нацкомісія створюється у складі голови та шести членів та призначається на строк, що не перевищує 6 років.

Як повідомляли Українські Новини, у квітні Рада скасувала штрафні бали за правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху, зафіксовані в автоматичному режимі.

Монастирський заявляє  про необхідність 2 тис. камер фіксації порушень правил дорожнього руху  для скорочення кількості аварій.

Источник: fakty.kiev.ua
Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть