Экономика
Український ринок заполонила російська гречка

Український ринок заполонила російська гречка

Українські аграрії надають перевагу вирощуванню культур, які можна дорожче продати за кордон. Натомість обсяги виробництва гречки за 20 років скоротилися в 4,6 раза до 104 тис. т 2020 року.  

Зазначається, що Україна одночасно входить у рейтинг найбільших світових виробників та імпортерів гречки. За даними 2019-го, у цих списках країна займає 3-тю та 4-ту позиції відповідно.

 “Українські аграрії надають перевагу вирощуванню рентабельніших, орієнтованих на експорт культур: пшениці, кукурудзи, соняшника. Серйозну конкуренцію їм складає дешевша за ціною гречка виробництва Російської Федерації”, – каже аналітик УКАБ Світлана Литвин.

За результатами 2020 року найбільшим імпортером гречки в Україну була Російська Федерація з часткою 42% загального імпорту в грошовому вимірі. Вона поставила ціну на 19% меншу від середньої вартості поставки всіх інших постачальників.

За попередніми оцінками, 2020-го обсяги виробництва гречки на 22% перевищують аналогічний показник торік. Це дозволить частково скоротити цьогорічні імпортні поставки.

Источник: fakty.kiev.ua
Новости по теме:

гречка
Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть