Мир
Японія купить у США велику партію надсучасних бойових літаків

Японія купить у США велику партію надсучасних бойових літаків

Державний департамент США завершив розгляд та затвердив заявку на продаж Японії 105 надсучасних літаків п’ятого покоління на загальну суму понад $23 млрд. Про це йдеться в офіційному повідомленні Агентства з питань оборонного співробітництва та безпеки США.

«Державний департамент затвердив можливий продаж уряду Японії 105 літаків F-35 Joint Strike Fighter, а також супутнього обладнання на орієнтовну вартість $23,11 млрд», — зауважується в документі.

При цьому повідомляється, що Конгрес США був поінформований про це рішення в установленому порядку.

«Продаж озброєння Японії дозволить підтримувати цілі зовнішньої політики та національної безпеки США шляхом підвищення рівня безпеки головного союзника, який є потужним гравцем в контексті політичної стабільності та економічного прогресу в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні. Для американського національного інтересу важливо допомогти Японії у розвитку та підтримці сильної та ефективної здатності до самооборони», — підкреслили в американському відомстві.

Як уточнили в американському відомстві, заявка на продаж озброєння Японії включає 63 літаки F-35A, призначених для звичайного зльоту й посадки (CTOL), а також 42 літаки короткого зльоту та вертикальної посадки F-35B. Крім того, до списку входять електронні бойові системи, обладнання для командування, зв’язку та розвідки, системи захищеної комунікації, навігації та ідентифікації тощо. Пакет також включає інженерне, технічне та логістичне обслуговування.

Источник: fakty.kiev.ua
Новости по теме:

США Япония авиация
Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть