Мир
У США значно підвищать податки - Bloomberg

У США значно підвищать податки - Bloomberg

Плановане підвищення податків може стати найзначнішим за останні 28 років, пише агентство.

Президент США Джо Байден готує найзначніше підвищення податків з 1993 року. Про це в понеділок, 15 березня, пише Bloomberg, посилаючись на власні джерела.

"Цей захід необхідний для фінансування довгострокової економічної програми, яка повинна піти за третім пакетом держпідтримки на $1,9 трлн", - уточнили співрозмовники видання.

Ідеться про підвищення податків, яке анонсувалося ще в президентській програмі Байдена на виборах у 2020 році. За даними джерел, Байден частково скасує закон попереднього президента Дональда Трампа від 2017 року, який дав преференції корпораціям і заможним людям.

"Цією та іншими поправками Байден прагне зробити податковий кодекс більш прогресивним", - пояснили джерела.

Серед обговорюваних заходів співрозмовники назвали підвищення податку з корпорацій з 21% до 28%, скасування податкових пільг для компаній з обмеженою відповідальністю (LLC), а також підвищення прибуткового податку для тих громадян, які заробляють більш як $400 000 на рік. Крім того, обговорюється більш висока ставка податку на приріст капіталу для людей, які заробляють щонайменше $1 млн на рік.

Аналітичний центр Tax Policy Center оцінив шанси Байдена щодо підвищення податків в США ще в 2020-му.

"Такі методи дозволили б поповнити бюджет на $2,1 трлн за десять років. Сьогоднішній план президента скромніший", - передає Bloomberg.

Загальний обсяг економічної програми Байдена, на думку експертів, складе від $2 трлн до $4 трлн.

Даний план повинен схвалити Сенат. Демократична партія потребує підтримки щонайменше 10 республіканців.

"Законопроект перевірить здатність Байдена утримувати обидві партії в злагоді", - зазначає джерело.

Источник: fakty.kiev.ua
Новости по теме:

США налоги податки
Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть