Мир
У США вважають, що Ухань навмисно приховував від Пекіна інформацію про коронавірус, - NYT

У США вважають, що Ухань навмисно приховував від Пекіна інформацію про коронавірус, - NYT

Розвідка США вважає, що влада Уханя приховувала інформацію про спалах COVID-19 від китайського уряду, оскільки побоювалася репресій.

Про це із посиланням на представників влади США, які побажали залишитися анонімними, повідомили The New York Times.

У виданні стверджують, що отримали доступ до звіту американських спецслужб, який нібито з'явився ще у червні. За даними журналістів, влада Уханя та провінції Хубей, де вперше спалахнула нова коронавірусна інфекція, не повідомляла Пекін про невідоме захворювання. 

Журналісти додають, що через побоювання покарань місцеві посадовці нібито часто приховують інформацію від китайського уряду. 

У звіті розвідки США також зазначено, що хоч Пекін і намагався дізнатися від влади Уханя точні дані про нову недугу, Комуністична партія Китаю все ж приховувала важливу інформацію про захворювання від інших країн, внаслідок чого пандемія охопила увесь світ. 

Ще у травні американський президент Дональд Трамп стверджував, що Китай міг зупинити пандемію COVID-19 ще на початку спалаху. "І цього могло б ніколи не статися, можна було б зупинити це ще на початку, в Китаї. Це слід було зупинити просто біля джерела, але цього не зробили", - наголошував голова держави.

Також очільник США заявляв, що "помилка" Китаю спричинила поширення пандемії COVID-19. "На мою думку, вони помилилися. Вони намагалися його приховати, намагалися гасити. Це як пожежа", - казав очільник США. 

А ось радник Білого дому з торгової політики Пітер Наварро раніше назвав COVID-19 "продуктом Комуністичної партії Китаю" та припустив, що китайський уряд міг навмисно створити вірус. 

Источник: fakty.kiev.ua
Новости по теме:

США Китай Covid-2019
Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть