Мир
Штучне м’ясо створене у лабораторії почнуть масово виробляти та продавати

Штучне м’ясо створене у лабораторії почнуть масово виробляти та продавати

Агентство з продовольства Сінгапуру схвалило продаж курячого м’яса американської компанії Eat Just, яке виробили в лабораторних умовах.

Штучну курку використовуватимуть для виробництва нагетсів. Спершу штучна курка під брендом Good Meat з’явиться в ресторанах, а потім в магазинах.

Щоб виробити штучне м’ясо, фахівці компанії взяли клітини курей шляхом біопсії, а потім культивували їх в біореакторах, з’єднавши з запатентованою сумішшю з білків, амінокислот, мінералів, цукрів, солей та інших поживних речовин. Вихідні клітини отримують з м’язових клітин курей, а додані в реактор поживні речовини — з рослин.

Виробник стверджує, що штучна курка за поживністю не поступається звичайному м’ясу, але у неї є перевага, яка полягає в тому, що при її виробництві не використовують антибіотики.

У компанії кажуть, що культивована курка буде коштувати дорожче за звичайне м’ясо, але зі збільшенням виробництва Eat Just розраховує знизити ціни.

Сінгапур став першою країною, яка схвалила продаж штучного м’яса.  

 
Источник: fakty.kiev.ua
Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть