Мир
Лукашенко вважає несправедливим, що РФ продає газ Німеччині дешевше, ніж Білорусі

Лукашенко вважає несправедливим, що РФ продає газ Німеччині дешевше, ніж Білорусі

Президент Білорусі Олександр Лукашенко знову висловив невдоволення ціною, яку його країна платить за поставки російського газу, і доручив уряду домогтися її зниження.

Приймаючи прем'єр-міністра країни Сергія Румаса, Лукашенко назвав несправедливим те, що Німеччина в рік 75-річчя перемоги над нацизмом платить за російський газ менше, ніж Білорусь.

"Я отримав інформацію, що Росія продає природний газ у Європі в цей непростий час до 70 доларів: 65-68 доларів, але ніяк не 127, як для Білорусі. Це ж не діло, я вже не кажу про рік 75-річчя (перемоги. - ред.), що Німеччині продають природний газ до 70 доларів, як у мене інформація (там по-різному було), але ніяк не 127 доларів, як для Білорусі", - сказав Лукашенко.

Сергій Румас висловив упевненість в тому, що Білорусь домовиться з Росією за ціну на газ. "У нас є всі підстави показати на цифрах, що ціна 127 доларів щодо прибутковості для "Газпрому" перевищує прибутковість його постачань в країни далекого зарубіжжя", - пояснив він. Румас також повідомив, що переговори з "Газпромом" щодо цінового питання повинні відбутися вже в травні.

Источник: fakty.kiev.ua
Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть