Мир
Лаврову ввижаються "екстремісти" з України, що дестабілізують ситуацію в Білорусі

Лаврову ввижаються "екстремісти" з України, що дестабілізують ситуацію в Білорусі

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявляє, що ситуацію в Білорусі дестабілізують "екстремісти" з України.

Про це він сказав на спільній з главою МЗС Білорусі Володимиром Макєєвим прес-конференції в Москві.

"Мирні люди (в Білорусі) просто хочуть бути почутими, але ми також бачимо і знаємо достеменно ті речі, які не потрапляють на сторінки газет, про тих людей, до яких кореспонденти наших видань не мають доступу, але які дуже зацікавлені, щоб ці мирні протести зірвалися у конфронтаційний бік", - сказав Лавров.

"Є підтверджені відомості, що така діяльність ведеться з території України - там є і "Тризуб Степана Бандери", С14, є "Національний корпус", є "Правий сектор". Всі ці структури активно займаються провокуванням радикальних дій у Мінську та інших містах Білорусі", - стверджує Лавров.

За його словами, ці люди "фінансують відповідні заходи" і "нацьковують перспективних екстремістських лідерів".

Як заявив Лавров, за даними РФ, ці люди "пройшли підготовку у відповідних таборах у Дніпропетровській і Волинській областях".

"Близько 200 екстремістів, натренованих на українській території, зараз перебувають у Республіці Білорусь", - підкреслив Лавров.

Він заявив, що ті, хто намагається "розгойдати обстановку" в Білорусі і "незграбно заграють" з Мінськом, хочуть "відірвати Білорусь від РФ, підірвати основи функціонування Союзної держави".

"Будемо гідно, твердо відповідати на основі фактів, на основі вимог відмовитися від будь-якого втручання у внутрішні справи цієї країни і виходити з того, що будь-які проблеми мають вирішуватися на основі Конституції республіки", - сказав Лавров.

Він нагадав, що президент РФ Володимир Путін в недавньому інтерв'ю назвав президентські вибори в Білорусі "такими, що відбулися".

За словами Лаврова, Москва також вважає неприпустимим будь-яке втручання у внутрішні справи Білорусі, нав'язування "настирливих посередницьких послуг всупереч суверенній волі Мінська і білоруського народу".

"Вважаємо досить перспективною ініціативу президента Лукашенка про проведення конституційної реформи. Ми вважаємо, і наші контакти з білоруськими друзями це підтверджують, що такий політичний процес може стати корисним майданчиком для загальнонаціонального діалогу і може сприяти подоланню нинішньої ситуації і забезпечить нормалізацію обстановки і стабілізацію суспільства", - сказав Лавров.

Источник: fakty.kiev.ua
Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть