Мир
Китай розробляє новий палубний винищувач: що відомо

Китай розробляє новий палубний винищувач: що відомо

Вже у наступному році Китайська Народна Республіка має намір випробувати новий палубний винищувач. У розробці літака наразі беруть участь Шеньянський науково-дослідний інститут, який раніше «створив» винищувачі J-15 та FC-31, конструкторський авіаційний інститут, а також 29-й дослідний інститут і китайський виробник електроніки CETC.

Деталі щодо характеристик нового літака не уточнюються, однак, як стверджують експерти, новий «виріб», ймовірно, буде палубною версією винищувача FC-31. Цю інформацію підтвердив китайський спеціаліст з протиповітряної оборони Фу Цяньшао.

Він стверджує, що попри потребу китайських ВПС у середньому стелс-винищувачі для супроводження J-20, ВМФ Китаю відчуває гострішу потребу в літаках палубного базування для майбутніх китайських авіаносців, оскільки в США вже розробили стелс-винищувачі F-35B i F-35C для десантних кораблів і авіаносців.

У випадку, якщо літак здійснить свій перший політ у 2021 році, країні потрібно буде ще близько п’яти років, щоб ввести новий літак в активну експлуатацію.

Разом з тим, ця цифра може бути меншою, оскільки FC-31 тестували як технічний демонстратор протягом декількох років.

Зараз флот Китаю експлуатує Shenyang J-15 – палубний винищувач, побудований на базі радянського Су-33.

Источник: fakty.kiev.ua
Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть