Мир
"Десь на рівні Нігерії": американський офіцер пояснив, чому Росія має "дуже малий вплив" у світі

"Десь на рівні Нігерії": американський офіцер пояснив, чому Росія має "дуже малий вплив" у світі

Китай – це друга економічна сила після США, а Росія – це десь на рівні Нігерії, тільки зі снігом і з ядерною зброєю.

Таку думку в інтерв’ю «Обозревателю» висловив капітан першого рангу Військово-морських сил США у відставці Гарі Табах.

«З Китаєм у нас йде величезна торгівля, там дуже багато крадіжок і нечесності. Наша велика робоча сила була віддана Китаю. І в ситуації коронавірусу ми бачимо, наскільки залежними ми були від Китаю. Всі ліки, всі препарати, всі технології, які потрібні для медицини, опинилися в руках у китайців, зокрема й така дрібниця, як маски», – зазначив Табах.

Він зазначив, що для США дуже важливо створити здорові відносини з Китаєм – більше, ніж із Росією. «Вона (Росія – ред.) нічого такого не представляє. Це не економічна сила й навіть не військова. Політично вона теж має дуже малий вплив у світі. Це просто небезпечна, отруйна сила, з якою страшно мати справу. У них щось може вибухнути, вони будуть втручатися в Сирію, в Північну Корею. Вони всюди заважатимуть і капоститимуть. Цей вуличний хуліган, у якого немає ніяких знань, ніякої освіти, ніякої роботи, ніяких інвестицій, буде трясти з вас дрібні гроші», – сказав офіцер США.

Источник: fakty.kiev.ua
Новости по теме:

США Россия
Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть