Техника и наука
Українські науковці розробили робота для збору ягід

Українські науковці розробили робота для збору ягід

Українські науковці з компанії Winstar Technology (Вінниця) працюють над розробкою власного робота для збору ягід. В рамках проекту Soil Bot планується створити механізм для автономної роботи в полі. 

Автори проекту вважають, що їх робот зможе не тільки замінити збирачів, але і поліпшити якість виконання робіт.

Сезонна робота з прибирання, як правило, не передбачає наявності досвіду і привертає некваліфікованих робітників. Від цього страждає якість прибирання.

При створенні моделі Soil Bot використовуються технології комп’ютерного зору і штучного інтелекту. Це забезпечить точність виконання операцій, ідентифікацію та визначення стиглості плодів, йдеться у повідомленні розробників.

Ходова частина робота представляє собою платформу на колісному ходу з живленням від сонячних панелей. На платформі будуть встановлюватися змінні маніпулятори і пристосування для роботи з різними видами ягід, камери з AI і сонячні панелі.

Команда розробила робочий прототип, реалізувала і успішно протестувала алгоритми автопілота. Планується що MVP версія буде готова до кінця 2021 року. Наступним етапом стане залучення інвесторів для серійного виробництва.

Розробники впевнені, що український Soil Bot приверне увагу ягідних ферм з Польщі, Норвегії, Голландії та інших країн провідних виробників ягід в Європі.

Источник: fakty.kiev.ua
Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть