Общество и культура
Зеленський провів нараду з рабинами України щодо паломництва хасидів

Зеленський провів нараду з рабинами України щодо паломництва хасидів

25 серпня відбулася онлайн-нарада Президента України Володимира Зеленського з рабинами з різних міст України.

На цій нараді Президент обговорив з рабинами питання паломництва брацлавських хасидів до Умані. Більше того, Володимир Зеленський попросив рабинів схвалити обмеження на паломництво до Умані цього року. Рабини схвалили пропозицію Президента. Про це повідомляє JewishNews.

На даний момент відомо, що зустріч проводилася в онлайн-режимі і на ній були присутні рабини Шмуель Камінецький (Дніпро), Менахем Мендл Коен (Маріуполь), Йосип Тейтельбаум (Хмельницький), Ехиель Левітанський (Суми), Авраам Вольф (Одеса), Пінхас Вишедскі (Київ та Донецьк), Моше Асман (Київ), Моше Москович (Харків), Шолом Готтліб (Миколаїв), Меїр Стамблер (Дніпро), Йосеф Сегал (Полтава), Дан Закута (Кропивницький), Мендл Вільгельм (Ужгород), Шауль Горовіц (Вінниця), Менахем Мендл Гліцнштейн (Чернівці), Шломо Болд (Львів), Ісроеля Сильберштейн (Чернігів), Шломо Саламон (Кременчук), Шолом Гопін (Луганськ), Леві Іцхак Перлштейн (Первомайськ), Мойше Талер (Бердичів), Йосеф Вольф (Херсон), Шнеур Шнеєрсон (Рівне). До зустрічі також приєднався голова офісу Президента Андрій Єрмак.

Як повідомили в єврейській громаді Запоріжжя, Президент Зеленський привітав рабинів с Днем Незалежності України, а також з прийдешнім Рош а-Шана. Президент торкнувся проблеми коронавірусу і зазначив, що Україна є домом для євреїв, але зараз не час для масових зібрань. 

Крім цього, до наради приєднався і лідер єврейської громади Дніпра рабин Шмуель Камінецький, який зараз знаходиться в Нью-Йорку. Він привітав усіх учасників зустрічі, підтримав Президента України Володимира Зеленського і також висловив стурбованість з приводу ситуації з епідемією. 

На онлайн-зустрічі рабини розповіли про свої громади, як вони справляються з епідемією, говорили про цінність життя, про Тору та її заповідях.

На нараді рабинів і Володимира Зеленського відбулося ще багато подій, про які можна дізнатися в публікації єврейської громади Запоріжжя в соціальній мережі Facebook. 

До слова, сьогодні, 25 серпня, також з'явилася інформація про те, що рішення щодо паломництва хасидів до Умані прийнято. На урядовій нараді за участю Зеленського вирішили суттєво обмежити паломництво. При цьому наголошується, що обмеження вводяться на прохання прем'єр-міністра Ізраїлю. 

Источник: fakty.kiev.ua
Новости по теме:

Владимир Зеленский
Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть