Общество и культура
«Воля України або смерть»: у центрі столиці відкрили нову виставку

«Воля України або смерть»: у центрі столиці відкрили нову виставку

На Майдані Незалежності відкрили тематичну виставку під назвою "Воля України або смерть", яка присвячена антибільшовицькому повстанському руху у 1919-1920 роках.

Виставка знаходиться поруч із будівлею Головпоштамту, де розташовані виставкові конструкції Українського інституту національної пам’яті, подивитись її зможе кожен до січня 2021 року.

Сама виставка складається із 15 банерів з історіями передумов та перебігу антибільшовицьких повстань. Зокрема вони розповідають про Медвинське повстання та створення Холодноярської селянської організації, 100-річчя яких відзначається цього року.

Презентували виставку міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко та голова Українського інституту національної пам’яті Антон Дробович.

Метою цієї виставки є вшанування захисників української Незалежності з різних поколінь, а також розповісти правдиву історію, адже за часів СРСР ці події або замовчувались, або навіть фальсифікувались.

- Тоді вигадували багато різних міфів про отаманщину, бандитизм. Наше завдання — показати дійсний стан справ. Ця виставка показує, як реагували українці на новели комуністів, на примусову працю, націоналізацію підприємств і сільського господарства, на продовольчу диктатуру та усілякі вибрики комунізму, проти якого виступали повстанці — тут це розкривається, - наголосив Дробович.

Антибільшовицький повстанський рух у 1919-1920 роках охопив майже всю територію України і був направлений проти репресивної політики "воєнного комунізму" більшовиків. Цей рух переріс із хаотичних виступів селян до повноцінного руху, який боровся за Незалежність України.

Источник: fakty.kiev.ua
Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть