Общество и культура
Діти для іноземців: кількість немовлят від сурогатних матерів в столичному готелі зросла (відео)

Діти для іноземців: кількість немовлят від сурогатних матерів в столичному готелі зросла (відео)

Батьки-іноземці через карантин не можуть забрати немовлят, народжених в Україні сурогатними матерями. Тим часом, кількість таких малюків за тиждень зросла ще на 20 – наразі в одному зі столичних готелів своєї нагоди виїхати чекають вже 70 дітей.

Про це йдеться у сюжеті ТСН. Зазначається, що деяким батькам вдалося вже не просто побачитися зі своїми малюками, а навіть забрати їх.

Так, подружжя зі Швеції зустрілися зі своїми новонародженими малюками. Батькам обом за сорок. В них була низка спроб завагітніти, та всі безуспішні. Вони прилетіли до України заздалегідь, пройшли обов'язкову обсервацію, і дивом встигли на пологи.

Наразі дітей змогли забрати лише 6 пар. Декілька з них навіть знайшли спосіб виїхати з України. Усі інші стали заручниками ситуації.

Більшість із цих дітей чекають на батьків, які не можуть в'їхати до України. Ті, хто зміг дістатися, тепер не можуть виїхати. І не лише через карантин. Приміром, в Іспанії сурогатне материнство заборонене, відтак малюкам дали українське громадянство. Щоб їх забрати з собою, біологічним батьками дитину треба всиновити. Ті, хто вирішив питання з документами, чекають на виліт.

"Зараз ми вже з’ясували, через який прикордонний пункт вони будуть їхати. Ми надаємо і буде оформлений дозвіл. Я думаю, що вони вже на наступному тижні точно виїдуть", - повідомила уповноважена ВР з прав людини Людмила Денісова.

Нині розглядають ще близько 20 випадків. Один із них стосується німецької родини. У Німеччині визнають лише батька в сурогатному материнстві. І дипломатичну ноту надають лише йому. Але в Україні в них від сурогатної мами народилась двійня. І тому один чоловік не може вивезти двох дітей. Тож нині пропрацьовують усі можливі механізми.

Намагаються владнати й питання з тим, що робити з тими батьками, які не можуть отримати дозвіл на в'їзд до України. Щойно вони дістануться України, то мусять пройти обов'язкову двотижневу обсервацію.

Шведське подружжя Андреас і Марія поділилися своїм досвідом.

"Нам знадобилося кілька днів, щоб дізнатися, які документи потрібно зібрати. Щойно ми зрозуміли це, процес став уже простішим. Це не зайняло багато часу, до того ж наше посольство нам дуже допомогло. Але з посадкою на літак була вже зовсім інша історія. Усе було дуже заплутано з дозволами. Ми думали, що потрібен один, а виявилось - що зовсім інший", - розповіла жінка.

Із пропозицією допомогти родинам повернутися на Батьківщину звернулися й до керівництва клініки.

Утім, як скоро батьки зможуть забрати дітей, поки що не береться прогнозувати ніхто.

Источник: fakty.kiev.ua
Новости по теме:

видеоновости Covid-2019
Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть