Политика
"Жодних перемовин з Л/ДНР": Єрмак розповів, хто може увійти до Консультативної ради при ТКГ

"Жодних перемовин з Л/ДНР": Єрмак розповів, хто може увійти до Консультативної ради при ТКГ

До Консультативної ради у рамках політичної підгрупи Тристоронньої контактної групи (ТКГ) можуть увійти виключно громадяни України, які не брали участь у війні на Донбасі, не вбивали українських військових, не ухвалювали незаконних рішень і не є злочинцями.

Про це заявив керівник Офісу президента Андрій Єрмак під час онлайн-дискусії "Пандемія, реформи, війна і мир: погляд з Українського Білого Дому", що була організована американським аналітичним центром Atlantic Council.

"Щодо ідеї створення Консультативної ради в рамках Мінського процесу. Україна ніколи не буде вести жодних перемовин з так званими ЛНР та ДНР. На жаль, протягом всіх шести років перемовин у Мінську єдиними представниками так званих територій (ОРДЛО – ред.) були саме представники так званих ЛНР та ДНР, тому ця проблема занепокоїла нас з самого початку", - зазначив він.

За словами Єрмака, відповідно до Мінських домовленостей Україна повинна погодити три законодавчі акти з представниками тимчасово окупованих територій. "Україна сприймає як "представників (тимчасово окупованих – ред.) територій" представників громадянського суспільства, громадян України (оскільки багато людей, які проживають сьогодні на окупованих територіях, отримали російські паспорти), які мають єдине українське громадянство, які не брали жодної участі у війні проти України, які вимушено залишилися на окупованій території, які не є злочинцями, які не вбивали українських військових, які не ухвалювали злочинних рішень – з цими людьми ми готові сьогодні в рамках Мінського процесу (вести переговори – ред.)", - наголосив керівник президентського офісу.

Єрмак підкреслив, що у Мінському процесі є лише три сторони – Україна, Росія та ОБСЄ.

Источник: fakty.kiev.ua
Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть