Политика
Зеленський хоче зобов'язати СБУ захищати мораль і етичні цінності українців

Зеленський хоче зобов'язати СБУ захищати мораль і етичні цінності українців

У внесеному до Верховної Ради президентом Володимиром Зеленським законопроєкті про зміни в Закон "Про службу безпеки України" пропонується саме на спецслужбу непрямо покласти функції щодо захисту морально-етичних цінностей суспільства.

Про це йдеться в перехідних положеннях цього проєкт закону.

Зокрема, пропонується ввести поняття "Об'єкти національної безпеки України", до яких належать людина і громадянин, суспільство, держава.

У визначенні об'єктів, що належать до суспільства, вказані його духовні, морально-етичні, культурні, історичні, інтелектуальні та матеріальні цінності, інформаційне і навколишнє середовище, природні ресурси.

Також розвиток духовності та моральних основ внесено в перелік національних інтересів.

У запропонованій редакції безпосередньо закону про СБУ поняття "об'єкти нацбезпеки" не згадується й немає прямих обов'язків СБУ наглядати за сферою моральних цінностей. Але, оскільки СБУ, згідно з цим законом, має попереджувати і припиняти злочини проти основ національної безпеки, то виходить, що сфера морально-етичних цінностей, нехай і непрямо, але потрапляє в сферу компетенції СБУ.

У чинній редакції закону про нацбезпеку слова "мораль" і похідних від нього немає.

Источник: fakty.kiev.ua
Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть