Политика
Україну категорично не влаштовує повільність Мінського процесу, – Офіс президента

Україну категорично не влаштовує повільність Мінського процесу, – Офіс президента

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак заявляє, що Україну категорично не влаштовує повільність просування переговорів у рамках Мінського процесу з урегулювання ситуації на Донбасі.

Як повідомляє прес-служба Офісу президента, про це Єрмак заявив під час зустрічі української делегації з німецькими колегами в Берліні 2 червня.

Українська сторона вдячна німецькій стороні за підтримку в межах «нормандського формату», а також за підтримку реформ, йдеться в повідомленні.

Представники України і Німеччини обговорили питання двосторонньої співпраці та обмінялися досвідом протидії пандемії коронавірусу. Особлива увага була приділена спільним зусиллям з досягнення миру на сході України.

Під час перемовин сторони обговорили стан виконання домовленостей, укладених за результатами саміту лідерів країн «нормандської четвірки» в Парижі у грудні 2019 року.

На зустрічі з міністром закордонних справ Німеччини Гайко Маасом Єрмак розповів подробиці переговорів у межах Тристоронньої контактної групи у Мінську. Він також повідомив про оновлення складу та підвищення статусу української делегації в ТКГ.

«Україну категорично не влаштовує повільність просування вперед у Мінському форматі. Тому ми робимо все можливе, щоб переговори були більш ефективними. Ми не лише запропонували переведення зустрічей у формат відеоконференцій в режимі 24/7. Президент України Володимир Зеленський істотно розширив українську делегацію у складі Мінської групи та підвищив статус її членів», – сказав керівник Офісу президента.

Источник: fakty.kiev.ua
Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть