Политика
Україна розглядає можливість введення миротворців ОБСЄ на Донбас

Україна розглядає можливість введення миротворців ОБСЄ на Донбас

Україна розглядає можливість введення миротворців ОБСЄ на тимчасово окуповані Росією території Донбасу.

Про це в ефірі "Свобода слова" розповів віце-прем'єр-міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков.

"Зараз вивчаємо поки безпрецедентну можливість мандату ОБСЄ. Виявляється, вони мають право вводити своїх миротворців, але ніколи в житті такого не робилося. Але формально і юридично це можливо. Ми не заперечуємо, головне, щоб там були готові", - повідомив Резніков.

Нагадаємо, у вересні 2019 року міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявив, що Україна буде просити міжнародне співтовариство ввести миротворчу місію у разі невдачі застосування інших інструментів у врегулюванні ситуації на Донбасі.

У жовтні 2019 року президент України Володимир Зеленський заявив, що питання розміщення миротворчої місії на кордоні з Російською Федерацією буде обговорюватися в "нормандському форматі".

У квітні 2020 року постійний представник України в ООН Сергій Кислиця заявив, що вважає введення миротворчої місії ООН на Донбасі найближчим часом малореалістичним.

Источник: fakty.kiev.ua
Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть