Политика
США застерегли Росію щодо залякування та погроз Україні

США застерегли Росію щодо залякування та погроз Україні

Сполучені Штати застерегли Росію від "залякування" Києва на тлі повідомлень про нарощування російської військової присутності на кордоні з Україною.

Про це заявив речник Держдепартаменту США Нед Прайс на брифінгу у Вашингтоні.

"Це агресивні дії, дії, які мають намір залякати, погрожувати нашому партнеру Україні. Ми зробили висновок, що нещодавня ескалація Росії та агресивні і провокаційні дії на сході України – це саме воно. Наше занепокоєння ґрунтується на ескалації та агресії Росії на сході України. Звичайно, ми були б стурбовані будь-якими спробами Російської Федерації залякати своїх сусідів та наших партнерів. Звичайно, серед них і Україна", - сказав Прайс.

Він заявив, що США мають інформацію з українських військових звітів про переміщення російських військ на кордонах України.

"Ми обговорюємо свою стурбованість з приводу збільшення напруженості та порушень режиму припинення вогню та регіональної напруженості з членами НАТО", - сказав Прайс.

Речник зазначив, що держсекретар Ентоні Блінкен зателефонував своєму українському колезі Дмитру Кулебі, голова Об'єднаного комітету начальників штабів Ллойд Остін провів розмову з міністром оборони України Андрієм Тараном, а радник з питань національної безпеки Джейк Салліван також спілкувався з Андрієм Єрмаком.

"Ми будемо продовжувати підтримувати тісний контакт із нашими партнерами в Києві та в Україні на тлі останні ескалацій. Дестабілізуючі дії Росії підривають наміри щодо деескалації, досягнуті за посередництвом ОБСЄ у липні минулого року", - зазначив він.

Нагадаємо, 1 квітня ЗМІ повідомили, що Європейське командування збройних сил США привело війська у бойову готовність найвищого рівня після того, як окупанти на Донбасі порушили режим припинення вогню і вбили чотирьох українських військових, і Росія почала стягувати війська до кордону з Україною.

Українська розвідка відзвітувала, що Росія готує масштабні провокації й може ввести бойовиків вглиб України.

Источник: fakty.kiev.ua
Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть