Политика
Президентка Єврокомісії: Ми хочемо бачити Україну у ЄС

Президентка Єврокомісії: Ми хочемо бачити Україну у ЄС

Євросоюз хоче бачити Україну у своєму складі, і з часом це відбудеться.

Про це заявила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн в інтерв’ю Euronews.

"Україна бере участь у деяких європейських процесах, наприклад, в інтеграції українського ринку у єдиний ринок ЄС. Ми дуже тісно співпрацюємо, наприклад, в енергетиці, інших галузях. З часом Україна має вступити до ЄС, ця країна є однією з нас, і ми хочемо бачити її у європейській сім'ї", - сказала фон дер Ляєн, відповідаючи на запитання, чи має бути надано Україні статус кандидата на членство в ЄС.

Вона також наголосила, що Євросоюз має надзвичайно велику солідарність з Україною.

"Якщо ви поглянете на біженців, яких приймають у Європейському Союзі, на фінансову підтримку, а тепер і постачання військової техніки, все це засвідчує глибоку солідарність з Україною. Вони поділяють наші цінності. Вони захищають наші принципи. Українці хочуть жити у мирній демократії, а Росія нападає на неї. І тому вони заслуговують на нашу повну солідарність, і вони її мають", - заявила вона.

Президентка Єврокомісії зазначила, що Євросоюз застосував низку жорстких санкцій проти Росії у фінансовій та економічній сферах, а також вирішив надати Україні військове обладнання та заборонити російські пропагандистські канали Russia Today та Sputnik.

Крім того, ЄС також розширює санкції проти Білорусі, додала вона.

Раніше президент Польщі Анджей Дуда під час спільної пресконференції з президентами України та Литви заявив, що Україна заслуговує на те, щоб отримати статус кандидата на членство в Європейському Союзі, і Польща з Литвою робитимуть все для цього.

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що Євросоюз закриває повітряний простір для всіх російських літаків, включаючи приватні.

Президент РФ Володимир Путін 24 лютого оголосив війну Україні та розпочав масштабне вторгнення. Російські війська четвертий день обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Источник: fakty.kiev.ua
Новости по теме:

Євросоюз Україна
Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть