Политика
Нове послаблення карантину в Україні: що відсьогодні дозволено та на яких умовах

Нове послаблення карантину в Україні: що відсьогодні дозволено та на яких умовах

В Україні продовжує діяти адаптивний карантин, запроваджений з метою протидії поширенню коронавірусу. Однак уряд підготував чергове послаблення обмежень.

Які обмеження скасовано з 5 червня

Україна перейшла до четвертого кроку на шляху виходу з карантину. Відсьогодні, згідно з рішенням Кабінету міністрів України, дозволено таке:

  • кафе та ресторанам приймати відвідувачів усередині закладів за умови дотримання протиепідемічних заходів;
  • людям віком від 60 років не обов’язково дотримуватися самоізоляції;
  • проведення релігійних заходів у приміщенні за умови перебування не більш ніж 1 особи на 5 кв. м;
  • проведення акредитації освітніх програм, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти, у віддаленому режимі;
  • відновлення польотів по Україні.

Це стосується тих областей, де сприятлива ситуація з коронавірусом. Як наголосив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, у разі невідповідності епідемічної ситуації в регіоні показникам для послаблення заходів упродовж трьох днів поспіль, послаблення деяких карантинних обмежень буде скасовано.

Найближче заплановане зняття заборон

У середині червня Україна перейде на наступний етап виходу з карантину. Так, чергове пом’якшення обмежень заплановано на 15 червня. Звісно ж, це стане можливим за умови сприятливої епідеміологічної ситуації.

З указаної дати планується відновити міжнародне авіасполучення. За кордон пасажирські рейси здійснюватимуться до тих країн, які відкрили аеропорти для України.

У зв’язку із запланованим відновленням авіаперельотів Міністерство охорони здоров’я розробляє й невдовзі опублікує нові протиепідемічні правила. У них буде враховано досвід та вимоги європейських партнерів або інших країн, в яких уже відкрито міжнародне авіасполучення.

Які ще правила запроваджено

Пасажирські перевезення легковими автомобілями дозволятиметься в кількості до 5 осіб, включно з водієм (без урахування дітей віком до 14 років).

Источник: fakty.kiev.ua
Новости по теме:

карантин Covid-2019
Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть