Политика
На записах Деркача Порошенко називає Гонтареву "своєю головою НБУ", яка знаходиться під його "особистим захистом"

На записах Деркача Порошенко називає Гонтареву "своєю головою НБУ", яка знаходиться під його "особистим захистом"

На записах позафракційного народного депутата Андрія Деркача нібито екс-президент України Петро Порошенко називає екс-голову Національного банку України Велерію Гонтареву "своєю головою НБУ", яка знаходиться під його "особистим захистом".

Про це йдеться у записі розмови нібито Порошенка і екс-віце-президента США Джозефа Байдена, оприлюдненій на спільній прес-конференції Деркача і колишнього старшого групи прокурорів Генпрокуратури з розслідування економічних злочинів режиму Януковича 2016-2019 років Костянтина Кулика.

На цьому записі від 25 жовтня 2016 року голос, схожий на Порошенка, говорячи про "ПриватБанк", згідно з наданим перекладом українською, зазначив: "Щодо "ПриватБанку" і цієї ситуації. Думаю, що ситуація погіршується. Пан Коломойський дещо відходить від тієї лінії співпраці, яку він демонстрував раніше. Це проявляється у тому, що його люди стали атакувати мого голову НБУ, яка дуже добре робить свою роботу і дотримується доволі непоступливої позиції у питанні "ПриватБанку". Вона під моїм особистим захистом, але, думаю... я зробив спробу посилити координацію на цьому напрямку і нам потрібно бути достатньо рішучими для завершення процесу реструктуризації, націоналізації "ПриватБанку".

Нагадаємо, у Законі України про Національний банк України вказано, що Національний банк є економічно самостійним органом, який здійснює видатки за рахунок власних доходів у межах затвердженого кошторису адміністративних витрат, а у визначених цим Законом випадках - також за рахунок Державного бюджету України.

Источник: fakty.kiev.ua
Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть