Политика
На полігоні випробували постріли до САУ «Акація» українського виробництва

На полігоні випробували постріли до САУ «Акація» українського виробництва

На полігоні пройшли успішні випробування нової продукції дочірнього підприємства компанії «Українська бронетехніка» «Рубін-2017» – пострілів для самохідної артилерійської установки 2С3 «Акація».

Новий осколково-фугасний снаряд калібру 152 мм розроблений за власні кошти підприємства. Він також може використовуватися для стрільби із гармат Д-20, МЛ-20, 2А65 і 2С19. Боєприпас призначений для знищення артилерії, мінометів та інших вогневих засобів супротивника, живої сили, об’єктів тилу і органів управління військами, а також польових і довготривалих оборонних споруд.

До складу пострілу входить гільза, що підлягає ремонту і повторному використанню до 6 разів. Основною відмінністю нового снаряду є малочутлива вибухова речовина «БАС», що пройшла весь цикл випробувань. Використання нової вибухівки значно знижує ризики групового підриву снарядів у нештатних ситуаціях, що можуть виникнути на арсеналах і артилерійських позиціях.

Наразі конструкторське бюро компанії «Рубін-2017» веде розробку нової, більш економічної у виробництві, гільзи до зазначених гармат і новітнього снаряду підвищеної дальності із покращеними аеродинамічними характеристиками.

Для цього етапу – випробувань Головного конструктора – використовувався снаряд в інертному виконанні. Далі розпочинається підготовка до попередніх випробувань по програмі Центрального науково-дослідного інституту ЗС України.

Новий артилерійській постріл – це не перша подібна продукція, розроблена «Рубін-2017» для задоволення потреб української армії. Минулого року підприємство вже поставило Збройним Силам значну кількість осколково-фугасних снарядів для артилерійської системи «Гіацинт».

Паралельно з випробуваннями йде підготовка виробничих потужностей компанії «Рубін-2017» до серійного виробництва нового пострілу. В планах компанії на 2020 – 2021 роки завершити розробку і розпочати серійне виробництво десяти зразків сучасних артилерійських боєприпасів.

Источник: fakty.kiev.ua
Новости по теме:

армия и вооружение
Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть