Политика
Більшості українців замінять звичайні паспорти на пластикові

Більшості українців замінять звичайні паспорти на пластикові

В Україні вже кілька років, як ввели ID-карти, але вони продовжують існувати паралельно зі звичайними паперовими посвідченнями. Але сьогодні Кабінет міністрів підтримав законопроєкт, яким пропонується поступово вивести з обігу старі паспорти-книжечки.

Про це повідомляє пресслужба МВС.

Відповідно до законопроєкту "Про паспорт громадянина України у формі книжечки", паспорти старого зразка замінять пластикові картки. Документ передбачає такі терміни дії паспорта:

  • для осіб віком від 16 до 25 років – до дня досягнення особою 25-річного віку;
  • для українців від 25 до 45 років – до дня досягнення особою 45-річного віку за умови, що до дня набрання чинності цим законом в паспорт вклеєна нова фотографія після досягнення особою 25-річного віку. У разі якщо паспорт був оформлений в період після досягнення особою 25-річного віку до дня досягнення нею 45 років, – фотографію при оформленні паспорта;
  • для осіб віком від 45 років – безстроково за умови, що до дня набрання чинності законом в паспорт вклеєна нова фотографія після досягнення особою 45-річного віку. А в разі, коли паспорт був оформлений після досягнення особою 45-річного віку, – фотографію при оформленні паспорта.

Іншими словами – коли громадянину України необхідно буде вклеювати наступне фото, паспорт у формі книжечки будуть замінювати на пластикову карту. Нові паспорти видаватимуть тільки у формі пластикових карт.

Источник: fakty.kiev.ua
Новости по теме:

паспорта ID-карты
Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть