Происшествия
"Закопували живцем, але мені було смішно": ексбранець розповів про страшні тортури в ДНР

"Закопували живцем, але мені було смішно": ексбранець розповів про страшні тортури в ДНР

Колишній бранець т.зв. ДНР і житель Макіївки Василь Савін, який раніше подякував президенту за звільнення, розповів про звірства бойовиків і що їх не бентежили навіть найжахливіші і жорстокі методи.

Про це він розповів "Апостроф".

За його словами, щодо нього використовували особливі методи тортур, не годували по 16 діб, а також тримали в абсолютній темряві

"Я був відносно відома людина, мене не можна було відверто калічити: виривати зуби плоскогубцями, відрізати вуха, відрубувати пальці, виколювати очі. Таких людей катують інакше. Звичайно ж, струмом, це зрозуміло. Є і такий метод: вставляють в уретру дріт від шампанського, з одного кінця підпалюють – алюміній швидко проводить тепло, а слідів ніяких не залишається. Двічі мене виводили на розстріл, один раз мене закопували живцем. Мене поклали в труну в наручниках і забили кришку. Але мені було смішно, адже я знав, що в наручниках не закопають, за наручники вони ж розписалися, за них відповідати доведеться", – сказав Савін.

Нагадаємо, після свого звільнення в рамках великого обміну полоненими Савін сказав, що в тюрмах Л/ДНР ще багато українських в'язнів, про яких мовчать окупанти. За його словами, Путін бреше, що в ДНР немає їх тюрем.

Варто відзначити, що Василь Савін в 2015 році співпрацював з представниками ДНР – він очолював Центрально-Міську райадміністрацію Макіївки. Однак в тому ж році був затриманий "спецслужбами" сепаратистів нібито за те, що готував з однодумцями "український батальйон Макіївка", був незаконно засуджений до 23 років в'язниці. Писав листи і попередньому президенту України Петру Порошенко з проханням включити в списки на обмін, і нинішньому, Володимиру Зеленському.

Источник: fakty.kiev.ua
Новости по теме:

терроризм ООС
Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть