Происшествия
Вітаємо, ви виграли приз: шахраї почали розсилати "листи щастя" в SMS

Вітаємо, ви виграли приз: шахраї почали розсилати "листи щастя" в SMS

"Ви виграли квартиру в Києві" – саме такі гучні SMS від шахраївнадходять українцям все частіше. Щоб забрати обіцяний приз, потрібно лише зателефонувати за вказаними номерами. Чи можна насправді стати володарем цінного призу.

Повідомлення про виграш автомобіля надійшло на телефон киянки Інни. Дівчина відразу ж набрала вказаний номер.

"Мені жінка відповідає, мовляв так, дійсно ви стали десятим щасливчиком, який виграв автомобіль. Тому що ви поповнювали свій мобільний через термінал самообслуговування", – розповідає дівчина.

Але щоб отримати приз, спочатку треба заплатити: "Потрібно було всього-на-всього заплатити, буквально ось-ось, прямо зараз перерахувати на наш готівковий рахунок, тобто ми вам в наступному повідомленні надішлемо номер карти ... Вам потрібно перерахувати 1% від вартості автомобіля".

Схоже SMS надійшло і Олексію. Йому взагалі подарували велику компанію: "Приходить SMS, англійською мовою. Шановний, вітаю, можу тільки тобі довірити свій бізнес на 27 мільйонів. Напиши мені на e-mail. І телефон, в якому зазначено, що це десь із Ямайки".

Це шахрайські схеми, – зазначає експерт з безпеки. Посилати гроші і повідомляти дані паспорта і банківських карток не можна в жодному разі.

Сергій Кириленко – експерт з безпеки: "Якщо ви навіть виграли приз, то з вами повинні зв'язатися юридичний або маркетинговий відділ конкретної компанії. Повідомити вам, наприклад, про податки, які зобов'язані ви будете заплатити якщо ви отримуєте цей приз. Але ніяких особистих переказів коштів компаніям, які можуть розігрувати, ви робити не будете".

І обов'язково питайте адреса офісу, де можна забрати приз. Якщо такий назвати не можуть, кладіть трубку.

Источник: fakty.kiev.ua
Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть