Происшествия
Вбивство Шеремета: в ООН закликали владу забезпечити неупереджене розслідування і справедливий суд

Вбивство Шеремета: в ООН закликали владу забезпечити неупереджене розслідування і справедливий суд

В Організації Об'єднаних Націй закликали владу забезпечити неупереджене розслідування і справедливий судовий процес у справі щодо вбивства журналіста Павла Шеремета.

Про це йдеться в заяві Моніторингової місії ООН з прав людини у Facebook.

"Ми закликаємо владу забезпечити притягнення до відповідальності у цій гучній справі, одночасно забезпечуючи всі гарантії ефективного і неупередженого розслідування і справедливий судовий процес для обвинувачених", - йдеться в заяві.

Водночас у заяві сказано, що хоча доступ до суду був обмежений внаслідок пандемії COVID-19, міжнародні стандарти з прав людини вимагають, що судові слухання мають бути публічними, якщо немає конкретної причини, щоби цього не було.

"З цієї причини ми наполегливо закликаємо суд забезпечити доступ до слухань усім журналістам і зацікавленим представникам громадськості, в тому числі шляхом трансляцій в режимі онлайн", - сказано в заяві.

Крім того, зазначається, що деякі журналісти, які висвітлюють цей судовий процес, стикалися з погрозами або зазнавали нападів у присутності поліції з боку протестувальників, що підтримують підозрюваних на суді.

"Ми закликаємо владу забезпечити безпеку присутніх на судах і притягнути винних у цих атаках до відповідальності", - підсумували в ООН.  ників злочину.

Источник: fakty.kiev.ua
Новости по теме:

ООН суды Павел Шеремет
Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть