Происшествия
У Нових Санжарах поліція затримала 24 протестувальників, їм загрожує до 8 років ув'язнення

У Нових Санжарах поліція затримала 24 протестувальників, їм загрожує до 8 років ув'язнення

Під час заворушень в Нових Санжарах на Полтавщині було затримано 24 людини, які брали участь у зіткненнях з поліцією.

Про це повідомив голова Національної поліції Ігор Клименко після засідання урядового оперативного штабу в Нових Санжарах ввечері в четвер, 20 лютого, передає dt.ua.

"Під час зіткнень у Нових Санжарах, куди евакуювали українців та іноземців з Китаю, поліція затримала 24 людини", - сказав Клименко.

Він уточнив, що 17 осіб були затримані в першій половині дня, ще семеро – ввечері.

Як повідомив речник Нацполіції Полтавської області Юрій Сулаєв, затриманим у Нових Санжарах загрожує до 8 років позбавлення волі.

За його словами, затримані були доставлені до територіального підрозділу поліції.

"Доставили їх в територіальний підрозділ поліції частково. Можливо, в сусідні підрозділи. Дивлячись на те, які злочини вчиняли. Тому що останні - це злочини тяжкі. Це стаття 294 ККУ - масові заворушення. Там санкція статті передбачає від 5 до 8 років позбавлення волі. І частина 2 статті 345 ККУ - нанесення ушкоджень працівнику правоохоронного органу (санкція статті до 5 років позбавлення волі, - ред.). Це серйозні статті", - повідомив Сулаєв.

У Нових Санжарах зосереджений резерв для реагування на можливе загострення ситуації. Правоохоронці чергуватимуть цілодобово посилено патрулювати населений пункт, додає dt.ua.

"Зараз у Нових Санжарах, куди прибули евакуйовані з Китаю українці, поліція в посиленому варіанті несе службу, організовано посилене патрулювання. Ми тримаємо тут резервні сили для оперативного реагування", - розповів заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий.

Источник: fakty.kiev.ua
Новости по теме:

Полтава полиция Covid-2019
Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть