Происшествия
Двох СБУшників судитимуть за отримання 840 тисяч гривень хабара

Двох СБУшників судитимуть за отримання 840 тисяч гривень хабара

Прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно двох співробітників Служби безпеки України. Їм інкримінують вимагання й отримання 840 тисяч гривень хабара, повідомили у Державному бюро розслідувань в понеділок, 22 червня.

За даними слідства, начальник одного з відділів Головного управління СБУ в Донецькій і Луганській областях та його заступник вимагали й отримали гроші за сприяння у переведенні оплати за підрядні роботи, замовником яких виступало держпідприємство.

Щоб отримати відкат, правоохоронці створювали штучні перешкоди і затягували строки нарахування коштів згідно з підписаним актом виконаних робіт.

24 грудня минулого року співробітники ДБР затримали СБУшників, коли тим передавали другу частину хабара – 550 тисяч гривень.

Операцію провели територіальне управління ДБР із центром у Києві і Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції пої оперативної підтримки внутрішньої безпеки СБУ і під процесуальним керівництвом прокуратури Київської області.

Співробітникам СБУ інкримінують ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу (неправомірна вигода). Якщо вину обвинувачених буде доведено в суді, їм загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна і трирічною забороною обіймати певні посади та займатися певною діяльністю.

Источник: fakty.kiev.ua
Новости по теме:

СБУ коррупция ГБР
Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть