Происшествия
"Дайте мені кави і кличте "Святим духом": про що "київський терорист" розмовляв з журналістами

"Дайте мені кави і кличте "Святим духом": про що "київський терорист" розмовляв з журналістами

10 хвилин журналістам довелося слухати чоловіка, який захопив банк у БЦ Леонардо у Києві і погрожував вибухівкою. Сам він просив називати його "Святим духом", а ще принести йому кави і цигарок.

Громадянин Узбекистану Сухроб Карімов утримував у заручниках керівницю відділу комерційного банку. Від початку захоплення приміщення він попросив кави, цигарок та привести журналістів, які вестимуть прямий ефір. Віддавати каву і цигарки "терористу" довелося журналісту ТСН - два еспресо у паперових стаканчиках. 

На принесену каву загарбник відреагував так: "Залиште, залиште, назад. Журналістів сюди, виходити усім правоохоронцям". 

А на запитання про те, де журналістам краще стати, Карімов сказав: "В першу чергу дайте мені моєї кави. А цигарки? Цигарки". 

Налагодити людський, довірливий контакт одразу не вдається. 

"Хлопці й дівчата, я сюди прийшов не в "десна цілуватися"... Не важливо, як вас звуть, решта не перебивають і слухають уважно", - заявив "київський терорист".

Однак слухати уважно цього чоловіка складно. Одразу ж після знайомства і представлення себе "Святим духом" все стає зрозуміло. Довелося слухати 10 хвилин маячні, аж поки за свою справу не взялися бійці "Альфи".

Із заручницею Наталією Чучупакою кореспондент ТСН говорив першим після звільнення. Жінка розповіла, що "спостерігала за сумкою чоловіка, аби його нога не ворушилася. 

Наталя вирішила залишитися у заручницях, заміть іншої співробітниці банку. Каже, говорили про погоду, тварин, вона намагалася не нервувати. Закінчивши роботи у приміщенні вибухотехніки виявили лише брудні труси, пару футболок, джинси нападника. 

Керівництво СБУ вважає, що їхні бійці спрацювали у цій ситуації відмінно. Мовляв, попередні терористи навчили. 

"Сьогодні як бачите. всі чітко зібралися, скоординовано дії поліції, СБУ і дійсно можу сказати, що результат злагодженої роботи всього столичного регіону", - повідомив начальник головного управління СБУ у Києві і Київській області Олег Головаш. 

Источник: fakty.kiev.ua
Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть