Здоровье
Звички, які руйнують печінку

Звички, які руйнують печінку

Учені не стали розглядати фактор впливу алкоголю на організм, адже його шкода очевидна. Навіть відмова від алкогольних напоїв не означає, що печінка людини в безпеці.

Як відзначають німецькі вчені, є як мінімум три важливі чинники, які завдають не менших збитків органу і які поширені аж до рівня звичок. Наприклад, регулярне вживання фруктів.

Як пояснили фахівці порталу Focus, в солодких плодах міститься багато фруктози, яка сприяє відкладенню жирів. Печінка відповідає в організмі за гормональний баланс, метаболізм білків, жирів і цукру.

Також вона виводить токсини з організму. Але накопичення надлишків жиру навколо органу призводить до його дисфункції. Сприяє накопиченню жиру навколо печінки і друга причина - малорухливий спосіб життя.

Третьою загрозою названий прийом ліків, так як більшість з них переробляється саме печінкою. Тривожним симптомом негативного впливу препаратів на орган може стати втома і біль у верхній частині живота після прийому таблеток.

У такому випадку експерти радять відмовитися від препарату і звернутися за допомогою до лікарів.

Источник: fakty.kiev.ua
Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть