Экономика
ВР ухвалила закон про розвиток установок збереження енергії

ВР ухвалила закон про розвиток установок збереження енергії

Закон встановлює правову базу для розвитку систем накопичення енергії

Верховна Рада ухвалила закон про розвиток установок збереження енергії (законопроєкт №5436-д про внесення змін до законодавства щодо систем накопичення енергії).

На пленарному засіданні у вівторок за закон авторства кількох депутатів, зокрема голови енергокомітету ВР Андрія Геруса, проголосували 312 народних депутатів. Напередодні енергокомітет доопрацював законопроєкт і рекомендував для ухвалення в цілому.

Закон встановлює правову базу для розвитку систем накопичення енергії, які, за пропозицією енергокомітету, тепер називатимуться установками збереження енергії.

Згідно з ухваленим законопроєктом, установка збереження енергії – це електроустановка, де відбувається збереження енергії, а її оператор є учасником ринку.

Оператором установки може бути фізична або юридична особа, за винятком гідроакумулювальних станцій, що провадить діяльність із збереження енергії з метою її продажу та/або надання допоміжних послуг та послуг балансування.

Нагадаємо, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), повторно встановила мінімальне цінове обмеження на внутрішньодобовому ринку електроенергії на рівні 110% від ціни на ринку «на добу наперед».

Источник: fakty.kiev.ua
Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть