Экономика

Виплата субсидій: обсяг допомоги українцям у 2016-2019 роках

В Україні за два місяці почнеться опалювальний сезон, і в населення знову виникне необхідність в отриманні субсидії. У Міністерстві соціальної політики запевнили, що субсидії на наступний опалювальний сезон автоматично перепризначать усім, хто отримував їх у минулому. У цілому за останні роки кількість одержувачів такої допомоги в Україні скоротилася, як і середній розмір виплат. «Слово і діло» розібралося докладніше.

У 2016 році субсидії на оплату житлово-комунальних послуг отримали 6,5 млн домогосподарств, до 2019-го ця цифра вдвічі зменшилася. Усього за рік держава виплатила 5,7 млрд грн, середній розмір субсидії станом на кінець року становив 1 тис. 364,5 грн.

У 2017 році одержувачів субсидії стало ще більше – 6,9 млн домогосподарств, держава виплатила їм 4 млрд грн. За рік кількість домогосподарств, які отримують субсидії, скоротилася майже вдвічі – до 3,9 млн грн, за 2018-й держава виділила їм 43,1 млрд грн. У минулому році допомогу отримували 3,3 млн домогосподарств. За рік держава витратила 28,4 млрд грн, станом на кінець 2019-го середній розмір виплати був 638,7 грн.

Станом на липень цього року субсидії отримували 2 млн 934,2 тисячі домогосподарств, це більше, ніж роком раніше. Середній розмір субсидії на кінець місяця становив 272,7 грн. Найбільше домогосподарств, які отримують допомогу, в Дніпропетровській і Харківській областях, найменше – у Чернівецькій області.

Источник: fakty.kiev.ua
Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть