Экономика
В Уряді оприлюднили суму держкомпенсації фермерам на покупку землі у 2021 році

В Уряді оприлюднили суму держкомпенсації фермерам на покупку землі у 2021 році

Український уряд у бюджеті на 2021 рік передбачить 500 млн грн для проведення першого етапу земельної реформи, сказав заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тарас Висоцький. 

«На першому етапі земельної реформи тільки фізичні особи зможуть купувати, і відповідно, тільки фізособи зможуть брати кредит на покупку землі. Передбачена компенсація відсотків на покупку до 20 га землі… за нашими розрахунками, на реалізацію цієї програми відразу після запуску ринку землі у липні 2021 року піде до 500 млн грн», — сказав Висоцький.

За його словами, хоча закон про ринок землі дозволяє покупку до 100 га в одні руки, держава буде компенсувати відсотки за кредити під покупку земельних ділянок розміром до 20 га, оскільки пріоритетом уряду є підтримка сімейних фермерських господарств.

Він зазначив, що за даною програмою підтримки покупці землі будуть виплачувати 3% ставки кредиту, все інше буде компенсувати держава.

Тарас Висоцький також додав, що в цілому бюджет держпідтримки аграріїв на 2021 рік складе 4,5 млрд грн.

Источник: fakty.kiev.ua
Новости по теме:

бюджет Фермери Уряд
Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть