Экономика
В Україні почали вирощувати гібрид двох культур – огурдиню

В Україні почали вирощувати гібрид двох культур – огурдиню

У сучасних умовах овочівництва крім традиційних овочевих культур деякі фермери починають вирощувати незвичайні для України овочеві рослини. Одним із найбільш екзотичних видів, який поєднує у собі властивості огірка і дині, є огурдиня. 

Дана овочева культура стає популярною, і її все частіше можна зустріти на фермерських полях і на прилавках супермаркетів. До плюсів огурдині можна віднести високу врожайність, достатню скоростиглість (від садіння до збирання плодів проходить 1,5 – 2 місяці), холодостійкість (але не витримує заморозків) і стійкість до хвороб.

Батьківщина огурдині Середня Азія. Цей гібрид отримано у результаті схрещування огірка і ранньостиглих сортів дині. Рослина належить до сімейства Гарбузових. У недозрілому стані овоч має аромат і смак свіжого огірка, а після повного дозрівання жовтіє і стає соковитим, як диня масою 1–2 кг. 

Вирощувати огурдиню можна розсадним або безрозсадним способами. Перший спосіб вирощування обирають, якщо у зоні вирощування у травні є загроза заморозків, а також для отримання більш ранньої продукції. 

Огурдиня схильна до ураження різними захворюваннями, властивими групі баштанних культур. Тому сівба її  у тому ж місці повинна проводитися не раніше, як через 7–8 років. Органічні та мінеральні добрива необхідно вносити з розрахунку вмісту поживних речовин на посівній ділянці. Орієнтовані дози добрив N60P90K60 та 20т/га гною або перегною.

Сіють рослини за схемою 70×70 або 30×140 на глибину 1,5–2 см. Перші сходи з’являються через тиждень. На першому етапі розвитку в огурдині дуже повільно формується коренева система, яка розташовується у поверхневому шарі ґрунту.

Рослина дуже багато споживає вологи і страждає від нестачі води, тому поливи необхідно проводити часто, але невеликими порціями. Добрий ефект дає мульчування міжрядь, а також закладання системи крапельного зрошення. На початку дозрівання перших плодів інтенсивність поливу зменшують, окільки надлишок вологи призводить до зниження цукристості плодів. Під час поливу проводять фертигацію (внесення добрив із поливною водою), підживлення проводять у три етапи.

Особливістю огурдині є те, що збирати урожай можна на початку її дозрівання, а також коли плід повністю дозріє. Перше збирання можна починати через 50–55 діб після сходів. Овочі на кущі утворюються безперервно до самої осені, тому можна збирати огурдиню протягом усього літа.

Источник: fakty.kiev.ua
Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть