Экономика
У липні в усьому світі подорожчали продукти харчування, - ФАО

У липні в усьому світі подорожчали продукти харчування, - ФАО

Ціни на продовольство у світі в липні продовжили зростати другий місяць поспіль.

Про це йдеться в релізі Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО).

Згідно з повідомленням, індекс продовольчих цін ФАО в липні виріс на 1,2% в порівнянні з червнем і на 1% в порівнянні з липнем 2019 року. Найбільше в липні подорожчала олія та молочна продукція.

Молочка та олія

"За минулий місяць значення індексу цін на молочні продукти ФАО збільшилося на 3,5 відсотка, причому підвищення цін торкнулося всіх продуктів: від вершкового масла і сиру до сухого молока", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що подорожчання основних видів олії обумовлено зниженням обсягів виробництва, активізацією міжнародного імпортного попиту і браком робочих-мігрантів.

Свинина та яловичина

Водночас світові ціни на свинину та яловичину знизилися, оскільки імпортний попит у світі залишається нижче експортного пропозиції, попри обумовлені пандемією перебої в поставках.

М'ясо птиці

Ціни на м'ясо птиці збільшилися, що обумовлено скороченням обсягів виробництва в Бразилії через зростання цін на корми та очікуване падіння попиту в перспективі.

Як карантин вплинув на ціни в Україні

За даними Української плодоовочевої асоціації, Україна з початку пандемії коронавірусу скоротила експорт овочів і фруктів на 43%.

На початку липня 2020 року експерти прогнозували, що в цьому році на українському ринку не буде білоруських овочів, отже, збити ціну на картоплю не вийде. Також, на ринку не буде білоруського часнику та цибулі. Очікувалося, що ціна на борщовий набір підніметься мінімум в півтора раза.

15 липня 2020 стало відомо про те, що 60% нового врожаю яблук загинуло через холодну весну і тривалі дощі. За прогнозами експертів, і без того високі ціни на українські яблука, до осені піднімуться ще вище.

16 липня 2020 року експерти заявили, що дешевих кавунів цього року не буде. Урожай в цьому сезоні буде нижче, ніж в попередні роки, через вплив погодних факторів і економічну ситуацію, викликану карантинними обмеженнями; а ціни на кавуни у 2020 році будуть до 20% вище, ніж роком раніше.

Ціни на тепличні томати в Україні наприкінці липня піднялися у два рази в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Источник: fakty.kiev.ua
Новости по теме:

ООН продукты цены
Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть