Экономика
Після "перекроювання" районів України експерти припускають ріст цін на нерухомість на "вторинці"

Після "перекроювання" районів України експерти припускають ріст цін на нерухомість на "вторинці"

Після зменшення кількості районів по Україні з 490 до 136 експерти прогнозують, що на вторинному ринку ціни на нерухомість можуть зрости, а на первинному ринку адміністративний поділ не грає пріоритетну роль у ціноутворенні. Про це розповіла експерт з ринку нерухомості Вікторія Берещак.

“Через зміну районів сподіватися на те, що ціни впадуть на первинному ринку,не варто. Тому що ціноутворення складається з багатьох факторів, найперше - це вартість будівельних матеріалів, робочої сили, а далі вже додається концепція комплексу, його розташування”, - зазначила Берещак.

За словами експерта, людина як жила, до прикладу, за 5 км від метро, так і житиме.

“Інша справа - вторинний ринок. Власники житла на вторинному ринку взагалі мають своє бачення ціноутворення. Вони захочуть переглянути ціни на квартири. Ближче до Києва – більше шансів зробити собі хорошу рекламу. Можливо, зростуть ціни на вторинному ринку, проте не більше ніж на 5-10% в середньому на ліквідні квартири у відносно нових будинках (вище платоспроможного попиту не стрибнеш), а на первинному - на це вплинуть інші фактори, зокрема, інфляція і здорожчання будматеріалів”, - додала експерт.

Источник: fakty.kiev.ua
Новости по теме:

цены недвижимость
Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть