Экономика
На українських дорогах встановлять 25 комплексів для зважування фур в русі

На українських дорогах встановлять 25 комплексів для зважування фур в русі

Кабмін підтримав внесення змін до Державної програми підвищення рівня безпеки дорожнього руху в Україні на період до 2020 року, завдяки чому буде встановлено 25 сучасних комплексів автоматичного габаритно-вагового контролю Weigh-in-Motion (Зважування в русі) й оновлено 50 пересувних пристроїв для зважування.

Відповідну постанову було прийнято на засіданні уряду без обговорення.

Згідно зі змінами, витрати на облаштування сучасних комплексів автоматичного габаритно-вагового контролю Weigh-in-Motion збільшено на 380,7 млн грн, а на придбання 50 підкладних ваг - збільшено на 15 млн грн.

Також передбачено збільшення на 200 одиниць (до 1200) електронно-планшетних пристроїв для працівників Національної поліції, придбання 30 мобільних діагностичних станцій перевірки технічного стану транспортних засобів та 30 дорожніх лабораторій для перевірки стану вулично-дорожньої мережі.

Крім того, передбачено закупівлю ще 10 аварійно-рятувальних машин для ДСНС із метою зменшення часу прибуття підрозділів служби на місце ДТП до 7-10 хвилин.

Як повідомила прес-служба Міністерства інфраструктури, такі зміни дозволять ефективно контролювати габаритно-вагові параметри транспорту та мінімізувати руйнування доріг внаслідок порушення правил проїзду.

"Внаслідок порушення правил проїзду великогабаритного та великовагового транспорту руйнуються автодороги, збільшуються витрати держави на їх ремонт та кількість ДТП на цих дорогах. На сьогодні з 78 пересувних комплексів, закуплених у 2017 році, 50 потребують заміни пристроїв для зважування (підкладних вагів)", - цитує прес-служба міністра інфраструктури України Владислава Криклія.

Источник: fakty.kiev.ua
Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть