Экономика
МВФ прогнозує уповільнення темпів зростання світової економіки через коронавірус

МВФ прогнозує уповільнення темпів зростання світової економіки через коронавірус

Міжнародний валютний фонд прогнозує уповільнення темпів зростання світової економіки через коронавірус на 0,1 відсоткового пункту, до 3,2%.

Про це йдеться в заяві директора-розпорядника МВФ Крісталіни Георгієвої.

За її словами, в базовому сценарії економіка Китаю повернеться до нормального стану у другому кварталі і, в результаті, вплив на світову економіку буде відносно незначним і короткочасним.

«За такого сценарію у 2020 році зростання для Китаю становитиме 5,6%. Це на 0,4 відсоткового пункту нижче, ніж січневе оновлення World Economic Outlook. Глобальне зростання буде приблизно на 0,1 відсоткового пункту нижче», - йдеться в заяві.

При цьому очільниця МВФ зазначила, що Фонд розглядає і більш песимістичні сценарії, згідно з якими поширення вірусу триватиме довше і в більш глобальному масштабі, а наслідки для економіки будуть більш тривалими.

«МВФ готовий надати допомогу, в тому числі через наш Фонд захисту від стихійних лих, який може надати гранти для полегшення тягаря заборгованості нашим бідним і найбільш уразливим членам», - підкреслила Георгієва.

Нагадаємо, наприкінці грудня влада Китаю повідомила про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань. Збудником захворювання став новий тип коронавірусу COVID-19. Вірус передається від людини до людини, інкубаційний період становить близько двох тижнів.

Всесвітня організація охорони здоров'я 30 січня оголосила надзвичайну ситуацію міжнародного значення у зв'язку з поширенням коронавірусу з Китаю.

За інформацією українського Міністерства охорони здоров'я, станом на 23 лютого інфікування коронавірусом COVID-19 виявлено у 29 країнах, але в Україні жодного лабораторно підтвердженого випадку не зафіксовано.

Наприкінці січня Міжнародний валютний фонд погіршив прогноз світового економічного зростання у 2020 році до 3,3% з 3,4%, прогнозованих у жовтні 2019 року.

Источник: fakty.kiev.ua
Новости по теме:

МВФ Covid-2019
Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть