Экономика
Кирило Шевченко претендує на посаду голови НБУ: що про нього відомо

Кирило Шевченко претендує на посаду голови НБУ: що про нього відомо

Президент Володимир Зеленський подав до Верховної Ради кандидатуру на посаду голови Національного банку України. Ним виявився відомий в Україні банкір, голова правління "Укргазбанку" Кирило Шевченко.

Біографія Кирила Шевченка

Народився в Росії (м. Тула) у 1972 році. У 1987–1989 роках працював на шахті в Луганській області. Потім вступив до Харківського державного економічного університету (колишня назва – Харківський інженерно-економічний інститут), де отримав диплом за спеціальністю "Бухгалтерський облік та аналіз господарської діяльності".

Кирило Шевченко: кар'єра банкіра

Банкірська кар'єра Кирила Шевченка розпочалася у 1994 році з харківської філії "Українського кредитного банку".

У 1995 році Шевченко перейшов до харківської філії "Райффайзен Банку Аваль". Згодом перейшов у банк "Фінанси і кредит", де пропрацював 11 років, дослужившись до посади заступника голови правління.

Потім у 2004 році банкір очолив Державну іпотечну установу. 

У 2009 році він був радником на той момент прем'єр-міністра Юлії Тимошенко. Того ж року він входить до Наглядової ради "Укргазбанку" після його націоналізації.

У 2010 році став співзасновником "Терра Банку", який потім був проданий. До осені 2014 року Шевченко працював радником голови правління "Ощадбанку".

Пізніше Кирило Шевченко повернувся до "Укргазбанку" на посаду першого заступника голови правління, а з 2015 року – обійняв посаду голови правління цього банку.

Источник: fakty.kiev.ua
Новости по теме:

НБУ Кирилл Шевченко
Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть